Laatste Nieuws


Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest interessante nieuwsberichten van voor 2022. Voor actuele nieuwberichten zie www.facebook.com/dedaalgaard. Facebook Daalgaard
Voor oudere berichten zie het nieuwsarchief.


Mooie recensies in wijnmagazine PERSWIJN


Het toonaangevende magazine PERSWIJN heeft in het voorjaar van 2021 (in magazine # 3) wederom een flink aantal Nederlandse wijnen geproefd en beoordeeld. De algemene opinie was dat de Nederlandse wijn volwassen wordt.
Onze ingestuurde wijnen (allen wit) werden heel goed beoordeeld met 3 keer 4 sterren, 2 keer 3,5 ster en 1 keer 3 sterren, wat staat voor resp. zeer goed (4 *) en goed(3 *)!! Met eveneens mooie omschrijvingen en proefnotities! Zie voor specifieke beoordelingen onder "wijnen"
Gewurztraminer, Wilde Hilde, Zweigelt: ****
Johanniter, St.Agather: ***(*)
Maasparel: ***AWC Wenen: Goud en wederom Daalgaard 1 Sterren wijngoed!!


Op de AWC Wenen 2020 hebben we een gouden medaille behaald met onze Maasparel. Daarnaast nog 4 zilveren medailles voor St.Agather, Johanniter, Traminer en Ratafia.

Evenals vorig jaar hebben we met de wijnen van 2019 een 1 sterren beoordeling behaald. De beste 6 wijnen (van de 8) die we hebben ingestuurd behaalden 528 punt.AWC Wenen: Daalgaard 1 Sterren wijngoed!!


In navolging op onze 5 zilveren medailles hebben we met de beste 6 wijnen (van de 8) die we hebben ingestuurd 530 punt behaald (88,3 punt gemiddeld). Daaronder ook de wijn van Terra Ceuclum, die door ons gemaakt is.

Met die 530 punten zijn we geklassificeerd zijn als 1 sterren wijngoed!

De AWC hanteert de volgende indeling: 1 ster: min. 528, 2 sterren min. 537, 3 sterren min. 546 punt.Mooie recensies in wijnmagazine PERSWIJN


Het toonaangevende magazine PERSWIJN heeft een flink aantal Nederlandse wijnen geproefd en beoordeeld (in # 7 van dit jaar). De algemene opinie was dat de Nederlandse wijn steeds beter wordt.
Onze ingestuurde wijnen (allen wit) werden heel goed beoordeeld met 4 keer 4 sterren en 2 keer 3,5 ster, wat staat voor resp. zeer goed (4 *) en goed(3 *) tot zeer goed!! Met eveneens mooie omschrijvingen en proefnotities! Zie voor specifieke beoordelingen onder "wijnen"
Gewurztraminer, Wilde Hilde, Johanniter, Riesling: ****
Maasparel, St.Agather: ***(*)5 x zilver bij AWC Wenen


Onze wijnen van 2018 hebben dit jaar maar liefst 5 zilveren medailles behaald bij de AWC in Wenen. Zowel de Johanniter, Riesling, Wilde Hilde, Gewürztraminer als de Maasparel (sparkling) vielen in de prijzen. De St. Agather van 2018 behaalde een Seal of Approval.
De AWC Vienna is de grootste wijnkeuring van Europa, met in 2019 een deelnemersveld van 12.617 wijnen van meer dan 1750 producenten uit 42 landen.
De wijnen worden op geur en smaak beoordeeld door een panel van deskundigen, volgens een internationaal proefformulier van het OIV (Office International de la Vigne et du vin). Op basis van het hiermee vergaarde puntenaantal (maximaal 100) kan een wijn in de categorie goud, zilver of brons vallen. De winnende wijnen van de Daalgaard behaalden tussen 87 en 90 punten en vielen daarmee in de categorie zilverVan Brabantse Grond


Na het leuke regionale kookboek "Goei gerei" is er onlangs nog een prachtig kookboek uitgekomen waar de Daalgaard in vermeld staat.

Het receptenboek ‘Van Brabantse Grond’ is gemaakt door de samenwerkende MBO Horeca scholen èn SlowFood Brabant. Producten uit alle hoeken van Brabant gemaakt tot een mooi gerecht door studenten van vijf Brabantse horecascholen. Tot stand gekomen in het kader van WE ARE FOOD en Gastronomische regio 2018.

Het boek is te bestellen op www.van-Brabantse-Grond.nl. (Het boek is ook beperkt bij ons verkrijgbaar).Kookboek goei gerei


Onlangs is het kookboek Goei Gerei uitgekomen. Een initiatief van ëen goei leven"
Dit kookboek bevat niet alleen tientallen smakelijke recepten, maar vertelt ook het eerlijke verhaal achter de gebruikte, veelal uit het Land van Cuijk afkomstige, ingrediënten.

De Daalgaard is ook opgenomen inclusief een recept met onze parelwijn met een zomerse salade.

Het boek is in beperkte oplage nog bij ons verkrijgbaar voor 22,95, inclusief een fles parelwijn!Medailles bij AWC Wenen


Ook bij de internationale keuring in Wenen, vielen onze wijnen wederom in de prijzen: een zilveren medaille voor de Johanniter 2017 en een seal of Approval voor de St.Agather 2017. Door de geringe oogst van 2017 hebben we verder geen wijnen ingestuurd.Medailles bij Nederlandse wijnkeuring!


Onze nieuwe Parel Rosé 2017 heeft een zilveren medaille behaald bij de Nederlandse wijnkeuring. Het was tevens de beste Parelwijn van de keuring. We zijn er uiteraard erg blij mee!

De keuring vond voor het tweede jaar op rij plaats in Neustadt an der Weinstrasse en is door het vaste panel van de Pfalzer weinverein gekeurd, volgens de Duitse standaarden.

Verder ook nog brons voor de andere twee ingestuurde wijnen, Johanniter 2017 en Riesling 2016.Magazine / Reisgids Land van Cuijk 2018


Het Land van Cuijk Magazine 2018 is ook digitaal te bekijken. Het magazine, in zowel Nederlands als Duits, is terug te vinden op www.landvancuijk.nl/magazine.
De verspreiding van het Land van Cuijk Magazine is in volle gang. Het magazine wordt in het Land van Cuijk uitgegeven door de deelnemende bedrijven én door de Toeristische Ontmoetingspunten. Het magazine komt bovendien buiten de regio (bij een aantal vaste distributiepunten) als ook in Duitsland (bij zestig toeristisch-recreatieve bedrijven en organisaties in Kreis Kleve) te liggenPique-Nique de Vigneron


In september 2017 hebben we in samenwerking met restaurant Vesters uit Nijmegen een luxe pique-nique gehouden.

De weergoden waren ons gelukkig net op tijd gunstig gezind. De 30 gasten hebben na een rondleiding op de wijngaard genoten van een heerlijke lunch, onder het genot van een selectie van onze wijnen.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, die wat ons betreft volgend jaar herhaald mag worden! Hieronder wat sfeerplaatjes.Pique-Nique de Vigneron


 Internationale medailles


Internationale medailles November 2017: Onze wijnen van 2016 hebben dit jaar maar liefst 4 zilveren medailles behaald bij de AWC in Wenen. Zowel de St. Agather, Johanniter, Gewürztraminer als de Parelwijn vielen in de prijzen. De Riesling behaalde een Seal of Approval.

De AWC Vienna is de grootste wijnkeuring van Europa, met in 2017 een deelnemersveld van 12.615 wijnen van meer dan 1800 producenten uit 40 landen. De wijnen worden op geur en smaak beoordeeld door een panel van deskundigen, volgens een internationaal proefformulier van het OIV (Office International de la Vigne et du vin). Op basis van het hiermee vergaarde puntenaantal (maximaal 100) kan een wijn in de categorie goud, zilver of brons vallen.

De St. Agather, Johanniter, Gewürztraminer en Parel behaalden meer dan 87 punt punten en vielen daarmee in de categorie zilver (87-90 van 100).Wijnen 2016 met nieuw etiket


We hebben afscheid genomen van ons huidige etiket en hebben een nieuw etiket laten ontwerpen door grafisch designer Jet Westbroek uit Nijmegen.

De flessen van 2016 worden in dit nieuwe jasje gestoken. Hiernaast alvast een voorproefje. We zijn er erg blij mee!

Ook onze overige producten (St. A’Grappa, wijngelei, wijnazijn en Ratafia) worden binnenkort in dezelfde lijn uitgevoerd. Medio 2018 worden ook de huisstijl en website aangepast.Open dag 25 september

 Open dag 25 september


19-09-2016: Op zondag 25 september doen we mee aan de open dag voor Nederlandse wijngaarden. Van 13 tot 17 uur is de wijngaard geopend voor publiek. U kunt dan de bekroonde wijnen proeven en heeft dan de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een Nederlandse wijngaard!

Daarnaast is de open dag aangekleed met aantal stands waar u onder meer kaas van het kaashuis in Gennep en ambachtelijk gemaakte chocolade kunt proeven. Er is verder een expositie van beelden van kunstenares Truus van de Goor uit Sint Agatha. Het geheel wordt omlijst door straattheater en muziek uit het beginjaar 1991.

Wijngaard de Daalgaard is gelegen aan Kuilen 18 A in St. Agatha.

open dag daalgaard

Wijnen jaargang 2015 in de prijzen!


19-09-2016: We hebben wederom een tweetal zilveren medailles behaald bij de internationale wijnkeuring AWC in Wenen. De St. Agather (cuvee wit, jaargang 2015) en de Gewurztraminer (2015) behaalden beiden een zilveren medaille.

De AWC Vienna is de grootste wijnkeuring van Europa, met in 2016 een deelnemersveld van 12862 wijnen van 1866 producenten uit 41 landen.
De wijnen worden op geur en smaak beoordeeld door een panel van deskundigen, volgens een internationaal proefformulier van het OIV (Office International de la Vigne et du vin). Op basis van het hiermee vergaarde puntenaantal (maximaal 100) kan een wijn in de categorie goud, zilver of brons vallen.

De winnende wijnen van de Daalgaard behaalden meer dan 87 punten: St. Agather 89,6 punt en Traminer halfzoet 87,0 punt) en vielen daarmee in de categorie zilver.
Twee andere ingestuurde wijnen van jaargang 2015, de Parelwijn en Johanniter behaalden beiden een Seal of Approval (respectievelijk 86,8 en 85,4 punt).


Wijnen jaargang 2015


20-06-2016: De wijnen van jaargang 2015 zijn op de Zweigelt na, allen gebotteld. Naast de gebruikelijke selectie van St.Agather, Johanniter, Gewurztraminer (halfdroog) zijn er dit jaar wederom een rose en rood van Zweigelt, en een parelwijn van Bacchus/Riesling/Johanniter. Riesling is er dit jaar niet apart.

Daarnaast is er dit jaar een speciale beperkte oplage van 50 liter Gewurztraminer zoet!

De parelwijn is inmiddels in de handel verkrijgbaar. De overige wijnen zullen binnenkort volgen.


1991 - 2016: 25 jaar Daalgaard!


26-01-2016: De Daalgaard beleeft de Daalgaard dit jaar zijn 25-ste jubileum. Dat wordt dit jaar gevierd met een feestelijke dag voor het huidige plukteam op zaterdag 4 juni juni 2016.
Tevens gaan we die dag onze nieuwe wijnen/producten van jaargang 2015 presenteren. Waaronder een een echte grappa, gemaakt van druivenschillen!

Als vervolg op de feestelijkheden zal de jaarlijkse open dag in september wat uitgebreider worden ingevuld.