Rondleiding extra en omgevingHieronder vindt u een aantal interessante combinaties met een rondleiding op onze wijngaard.


Combinatie rondleiding Wijngaard de Daalgaard met bezoek Klooster - Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in Sint Agatha


U kunt op donderdagen en vrijdagen naast een rondleiding op onze wijngaard tevens het nabijgelegen kruisheren-klooster in Sint Agatha te bezoeken. Het klooster is het oudste klooster van Nederland (1371). In het klooster is sinds 2006 het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven gevestigd. Het centrum richt zich op de geschiedenis en de betekenis van kloosterlingen in heel Nederland en beheert archieven, boeken en voorwerpen van ca. 100 verschillende kloostergemeenschappen.

Voor boekingen en verder info over bezoek verwijzen we naar www.kloostersintagatha.nl.

    Men kan ook in het seizoen (woensdag 1 mei t/m donderdag 31 oktober) ook zelfstandig het klooster bezoeken, zonder rondleiding, op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis. Eventueel kan een vrijwillige bijdrage worden gedaan. In deze periode op bovengenoemde dagen en tijden is ook het bezoekerscentrum, gevestigd in het poortgebouw, geopend.


Wandelen en fietsen in het Maasheggen gebied en omgeving


U kunt vanuit de wijngaard een wandeling maken in het Maasheggengebied tussen Sint Agatha en Oeffelt, de Oeffelter Meent. Eind of tussendoel kan hierbij zijn, restaurant het Veerhuis, aan de Maas in Oeffelt.

Andere opties in de omgeving: Diverse wandelingen vanuit het centrum van Oeffelt, onder meer rondom de Vilt. U vind een aantal opties op www.maasheggenunesco.com/beleven/wandelen-en-fietsen/

    De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van het land. Het is het meest omvangrijke heggenlandschap van Nederland, waar een mozaïek van heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven bieden aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren. In dit relatief kleine gebied op de grens tussen Noord-Brabant en Limburg, komen duizenden jaren geschiedenis samen. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft de Maasheggen daarom sinds de zomer van 2018 de UNESCO mens en biosfeerstatus. Lees meer op www.maasheggenunesco.com


Platteland van Cuijk


Er zijn talloze dingen meer te doen in de omgeving. U vindt ze in dit magazine en op de website www.landvancuijk.nl . Hier vindt u tevens de leukste overnachtingsadressen in de omgeving.

    magazine land van cuijk